Δημάρχου Τρύπια 29 15121 Πεύκη - Αθήνα
210 6894971, 6942486357, 6944461410
info@kamitsakis-group.gr

Συμβουλές Αγοράς

8 Συμβουλές Αγοράς

1. Πιστοποιημένοι κατασκευαστές

  Κάθε εταιρία παραγωγής προφίλ αλουμινίου , πιστοποιεί συγκεκριμένους κατασκευαστές αλουμινίου (που είναι ελάχιστοι σε σύγκριση με τις ‘’ταμπέλες ‘’ που υπάρχουν), για την κατασκευή των συστημάτων της. Οι πιστοποιημένοι κατασκευαστές ενημερώνονται συνεχώς για τα νέα προϊόντα της εταιρίας, αλλά και τη σωστή παραγωγή των κουφωμάτων. Επιπλέον, επιλέγοντας κάποιον πιστοποιημένο κατασκευαστή, έχετε τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε με τη γραμμή εξυπηρέτησης ιδιωτών της επιχείρησης.

2. Πως να προστατευτείτε από ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΑ προϊόντα

  Πολλές φορές, οι κατασκευαστές κουφωμάτων αλουμινίου, για να μειώσουν το κόστος παραγωγής και να αυξήσουν το κέρδος τους αλλά και να για να κάνουν ελκυστικότερες τις προσφορές τους, χρησιμοποιούν εξαρτήματα (λάστιχα, γωνίες, ράουλα, κλειδαριές, περσίδες πατζουριών κλπ ) εμπορίου. Αυτά τα εξαρτήματα είναι παντελώς ακατάλληλα καθώς μειώνουν τους συντελεστές υδατοστεγανότητας αλλά και θερμοηχομόνωσης του κουφώματος αλλά και μερικές φορές μπορούν να αποβούν και επικίνδυνα. Ο ιδιώτης όμως, δεν έχει τις τεχνικές γνώσεις να διαπιστώσει όλα τα παραπάνω. Για αυτό, πριν την αποπληρωμή των κουφωμάτων αλουμινίου, έχετε το δικαίωμα να κανονίσετε ένα ραντεβού με μηχανικό της εταιρίας, που είναι υποχρεωμένος να σας πιστοποιήσει εάν όλα τα εξαρτήματα είναι εγκεκριμένα.

3. Δείτε πραγματικά έργα του κατασκευαστή κουφωμάτων αλουμινίου

  Για να δείτε πραγματικά με τι είδους κατασκευαστή αλουμινίου σκοπεύετε να συνεργαστείτε καλό θα είναι, να επισκεφτείτε πρόσφατα έργα του. Σε μία έκθεση κουφωμάτων αλουμινίου θα δείτε συνήθως, τα καλύτερα δείγματα δουλειάς και τα καλύτερα εκθέματα του συγκεκριμένου κατασκευαστή. Με το να επισκεφτείτε ένα πραγματικό έργο, θα διαπιστώσετε πραγματικά δείγματα δουλειάς, και όχι πλασματικά, καθώς και το επίπεδο τοποθέτησης του κατασκευαστή, που είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια κατά την αγορά των κουφωμάτων αλουμινίου. Ζητήστε λοιπόν, μια λίστα από πρόσφατες δουλειές του.

4. Να προχωράτε πάντα σε ιδιωτικά συμφωνητικά

  Εφόσον έχετε επιλέξει τον κατασκευαστή κουφωμάτων αλουμινίου που θα συνεργαστείτε, είναι απαραίτητο η συμφωνία που θα κάνετε, να διατυπωθεί γραπτώς, σε ιδιωτικά συμφωνητικά. Σε αυτά θα πρέπει να αναφέρονται αναλυτικά, τι προϊόντα ( αλουμίνια ) θα παραδοθούν, σε πόσο χρόνο και πως αυτά θα αποπληρωθούν. Καλό είναι, να υπάρχουν και ρήτρες, σε περίπτωση που ένα από τα δύο μέρη αθετήσει τη συμφωνία του. Όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητα για τυχόν παρεξηγήσεις… Και ίσως αποβούν χρήσιμα σε περίπτωση διαφωνιών.

5. Ζητάτε πάντα εγγυήσεις για τα προϊόντα (αλουμίνια ) που αγοράζετε

  Όλες οι εταιρίες παραγωγής προφίλ αλουμινίου παρέχουν πιστοποιητικά αλλά κι εγγυήσεις για τα προϊόντα τους ( Sea side class, κλπ ). Τα παραπάνω δεν είναι αρκετά, διότι αφορούν μόνο τα προφίλ αλουμινίου (Βέργες) και όχι τα υπόλοιπα μέρη του κουφώματος, υαλοπίνακες, μηχανισμοί κουφωμάτων, κινητήρες ρολών κλπ. Ακόμα δεν καλύπτουν τυχόν διαβρώσεις ( νηματοειδής διάβρωση ) που θα συμβεί εάν ο κατασκευαστής δεν τοποθετεί αρμόκολλα ( η Brougal) κατά τη συναρμολόγηση των κουφωμάτων. Ένας σοβαρός κατασκευαστής κουφωμάτων αλουμινίου θα πρέπει να παρέχει γραπτή εγγύηση για τα αλουμίνια που κατασκευάζει.

  Σε αυτήν την εγγύηση θα πρέπει να δεσμεύεται ότι θα παρέχει service στα αλουμίνια σε βάθος χρόνου, να αντικαταστήσει τους διπλούς υαλοπίνακες σε περίπτωση υδρατμών και να επιδιορθώσει ή να αντικαταστήσει τυχόν ελαττωματικούς κινητήρες ρολών. Σημαντικότερο όλων είναι , να εγγυάται τη σωστή τοποθέτηση των κουφωμάτων αλουμινίου καθώς και την υδατοστεγανότητα αυτών.

6. Επιλέξτε νωρίς τον κατασκευαστή κουφωμάτων αλουμινίου που θα συνεργαστείτε

  Θα πρέπει να επιλέξετε νωρίς τον κατασκευαστή κουφωμάτων αλουμινίου που θα συνεργαστείτε. Αυτό είναι απαραίτητο διότι θα χρειαστείτε συμβουλές για διάφορα θέματα, που αφορούν την τοποθέτηση αλουμινίων, όπως τα κατάλληλα κενά ανάμεσα στα τούβλα (στην περίπτωση των χωνευτών κουφωμάτων) και τη σωστή τοποθέτηση των μαρμάρων (θέση - ύψος). Ακόμα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα κουφώματα αλουμινίου δεν είναι ετοιμοπαράδοτα και η κατασκευή τους απαιτεί τουλάχιστον τριάντα ημέρες (εκτός ειδικών περιπτώσεων),από την λήψη των τελικών κατασκευαστικών μετρήσεων.

  Επίσης θα πρέπει να γνωρίζεται ότι είναι απαραίτητο, ο κατασκευαστής που θα συνεργαστείτε, να έχει τοποθετήσει και τις ψευτόκασες έτσι ώστε να αναλάβει την ευθύνη για τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν στο μέλλον. Επιβεβλημένη είναι η συνεργασία του κατασκευαστή κουφωμάτων αλουμινίου με το συνεργείο τοποθέτησης συναγερμών, ώστε να κρυφτούν σωστά οι επαφές και τα καλώδια, καθώς και η συνεργασία με το συνεργείο τοποθέτησης πατωμάτων έτσι ώστε να ενημερωθεί για τυχόν σωλήνες που υπάρχουν κάτω από τα ανοίγματα που θα τοποθετηθεί και θα βιδωθεί το κούφωμα. Κατά αυτόν τον τρόπο, αποφεύγονται πιθανές ζημιές.

7. Προτιμάτε εταιρίες που έχουν πιστοποιητικό CE

  Από 01/02/2010 όλες οι εταιρίες κατασκευής κουφωμάτων αλουμινίου οφείλουν (κοινοτική οδηγία ΕΕ 89/106) να τοποθετούν στα προϊόντα τους τη σήμανση CE εφόσον τηρούν συγκεκριμένες διαδικασίες στην παραλαβή των εμπορευμάτων (ελαττωματικά προϊόντα), στην παραγωγική τους διαδικασία καθώς και στη διαδικασία τοποθέτησης των κουφωμάτων αλουμινίου. Αυτό έχει αξία για τον τελικό καταναλωτή διότι:

  • Τους δίνει τη δυνατότητα να ελέγξουν οποιαδήποτε από τις παραπάνω διαδικασίες (παραλαβή, παραγωγή, τοποθέτηση).
  • Γνωρίζει, ότι τα προϊόντα που αγοράζει είναι πιστοποιημένα από την σχεδιάστρια εταιρία (Aluminco κ.λ.π.) και αποφεύγει την πιθανότητα παραλαβής ακατάλληλων προϊόντων, όπως μηχανισμοί χωρίς σωστές προδιαγραφές, λάστιχα εμπορίου, ρολά εμπορίου, μαϊμού προφίλ που σε αντίθετη περίπτωση δεν έχει τη δυνατότητα αλλά και τις γνώσεις να ελέγξει.
  • Γνωρίζει κατά την παραλαβή τις δυνατότητες του συγκεκριμένου κουφώματος (π.χ. συντελεστής θερμοπερατότητας) που αναγράφονται πάνω στο ειδικό ταμπελάκι της σήμανσης.
  • Γνωρίζει ότι παρόμοια προϊόντα με αυτά που προμηθεύεται έχουν (υποχρεωτικά) περάσει από θαλάμους δοκιμών (ΕΚΑΝΑΛ) κι έχουν ελεχθεί οι αντοχές τους σε ακραίες καιρικές συνθήκες.
  • Μπορεί να προμηθευτεί τα αποτελέσματα των πιο πάνω δοκιμών.

8. Τεχνικός έλεγχος κουφωμάτων αλουμινίου

  Εάν ζητήσετε τεχνικό έλεγχο από την εταιρεία διέλασης , κάλο είναι να επιμείνετε ,ώστε να αναγράφει στον τεχνικό έλεγχο , εάν όλα τα εξαρτήματα είναι αυτά που προβλέπει ο κατασκευαστής στα βιβλία των τεχνικών προδιαγραφών. Δεν έχει σημασία εάν το προφίλ αλουμινίου είναι της κατασκευάστριας εταιρείας ,αλλά επιβάλλεται να γνωρίζετε ,εάν όλα τα μέρη του κουφώματος (ελαστικά , ράουλα , περσίδες κλπ) είναι αυτά που προβλέπει και έχει δοκιμάσει η κατασκευάστρια εταιρεία σε κοινοποιημένα εργαστήρια.

Στοιχεια επικοινωνιας

Καμιτσάκης Doors

  • Δημάρχου Τρύπια 29
    15121 Πεύκη - Αθήνα
  • 210 6894971
  • 6942486357, 6944461410

Επικοινωνία

Image